Navigera till sidans huvudinnehåll
Stäng sök Stäng
Du måste ange ett sökord.
Sök

Nytt inloggningssätt för SmiNet för att göra smittskyddsanmälningar

Som ni har märkt och som vi tidigare har informerat om så har vissa funktioner på SmiNet den senaste tiden varit begränsade.

Folkhälsomyndigheten har tagit fram en ny webbadress för att åter kunna öppna upp webbportalen för anmälningar i  SmiNet.

För att öka säkerheten ytterligare kommer det att krävas en autentisering innan inloggningen. Autentiseringen sker via bank-ID, SITHS eller Freja-ID.

För att logga in i SmiNet klicka på länken och följ instruktionerna nedan (lösenordet till din enhet har skickats till Funktionsbrevlådan, hör av dig till Smittskydd om du inte har fått det)

Det är mycket viktigt att ni inte skickar runt detta lösenord via mail utan detta skickas endast till er Funktionsbrevlåda av säkerhetsskäl.

https://w2.sminet.se/webReport/showdisease

Välj SITHS e-legitimation

imageectqe.png

 

Välj STARTA NET ID ENTERPRISE (den nedre rutan)

image39i2q.png

Välj OK

imageee30o.png

När du loggat in med ditt SITHS-kort så kommer du till SmiNet

imagepc7y.png

För att sedan logga in för att göra en anmälan i Sminet via krävs det nu det nya, längre lösenordet. (tidigare 5-siffrig kod)

Det är mycket viktigt att ni inte skickar runt detta lösenord via mail utan detta skickas endast till er Funktionsbrevlåda av säkerhetsskäl.

Lösenorden är automatiskt genererade från FoHM, tänk på att det kan vara svårt att skilja på litet l (L) och stort I (i).

Om det är problem så testa gärna med en annan webbläsare (Chrome)

Hör av er om ni har problem med att logga in.

Denna lösning ersätter att ni skriver anmälningarna på papper och skickar med internpost. Detta är en tillfällig lösning tills FoHM startar upp Sminet 3 i september.