Navigera till sidans huvudinnehåll

Rehabilitering utomlands vid neurologiska sjukdomar och skada

Region Jönköpings län beviljar årligen personer med neurologiska sjukdomar och skador rehabilitering utomlands. Uttagningarna är länsövergripande och sker 2 gånger per år. Sista ansökningsdag är 15/10 för nästkommande vår och 15/4 för nästkommande höst.

Sökande ska vara i behov av rehabilitering, vara motiverad samt kunna tillgodogöra sig intensiv träning såväl i grupp som individuellt. Träning sker 5-6 dagar i veckan. Det får inte föreligga något hinder att klara den långa resan.

Sökande med behov av personlig assistent beviljas rehabilitering under förutsättning att kostnaden för medföljare bekostas med andra medel, till exempel från kommunen.

I nuläget går rehabiliteringsresorna för neurologisk rehabilitering till Vintersol på Teneriffa. Rehabiliteringstiden är 3 veckor, januari-maj, september-december.

I vissa fall kan poliklinisk behandling och träning beviljas. Speciell ansökningsblankett för poliklinisk behandling hämtas från Vintersols hemsida och skickas till kontaktperson för utlandsrehabilitering. Uttagning sker i samråd med uttagningsläkare för respektive diagnosgrupp. Sista ansökningsdag är 15/10 för nästkommande vår och 15/4 för nästkommande höst. Poliklinisk behandling beviljas vanligtvis för 2 - 4 veckor. I samband med poliklinisk behandling utgår inga ersättningar utöver kostnaderna för beviljade behandlingar.