Navigera till sidans huvudinnehåll

Dans för dig med MS

Dans kan vara en utmärkt träningsform för personer som har multipel skleros - MS. Dans innehåller många delar som rytm, musik, koordination, kreativitet, social interaktion och kan också bidra till att minska trötthet.

Dans för dig med MS är en kreativ och interaktiv aktivitet där fokus ligger på kravlöshet, rörelseglädje och är anpassad för personer med MS. Dessutom är kondition, muskelstyrka, balans och gångförmåga en naturlig del i dansklassen. Dans för personer med MS kan vara ett bra komplement till medicinsk behandling och rehabilitering. Den kan även vara en av strategier för att kunna hantera fatigue i vardagen.

Vi börjar aktiviteten med uppvärmning. Därefter tränar vi olika dansstilar, förflyttar oss över golvet och improviserar. Som avslutning varvar vi ner med avslappnings- eller stretchövningar. Det finns inga krav på förkunskaper. Alla rörelser är anpassade till målgruppen och man kan uföra dem stående eller sittande.

Rehabdans för dig med MS erbjuds i Jönköping på Studieförbundet Vuxenskolan. Mer information om plats, tid, kostnad och anmälan finns på: 1177.se

Kontaktuppgifter:

Katarzyna Filipowicz, katarzyna.filipowicz@rjl.se

Citat från deltagare: 

"Dansen betyder att jag har blivit starkare och kan gå bättre. Dessutom får jag träffa andra med samma diagnos, vilket gör att vi har väldigt mycket utbyte av varandra".

"Jag märker skillnad på en termin. Jag hittar nya vägar att göra de olika rörelserna och känner att jag får styrka".

" Jag känner mig piggare efter att ha varit här".