Navigera till sidans huvudinnehåll

Bollplank

Bollplanket är patient/brukarrepresentanter eller anhöriga som hjälper ESTHER förbättringscoacher på deras väg till examen. De delar med sig av sina erfarenheter av vården samt ser till att fokus hamnar på Esther.

Dorothy Jansson

Som pensionär har jag valt att engagera mig i bl.a. Levande Bibliotek, Hjärtats Hus samt SPF:s Väntjänst. Det är tillfällen till möten som delar mitt sociala engagemang och samtidigt försöka påverka förändringar som pågår i våra liv. Inte minst inom vården är det viktigt att vi som patienter får vara med och ge våra tankar och påverka rutiner som tas fram. Vi har bra vård men bra kan alltid bli bättre och det tycker jag arbetet i ESTHER visar. Jag är lika nyfiken varje gång på vilka förbättringsprojekt som kommer att presenteras.

dorothy.jansson@gmail.com

Parima Nassiri

Hur lever man med en synnedsättning? Hur tar man sig igenom tuffa stunder då en anhörig har cancer? Med över tio års erfarenhet av att leva med en synnedsättning som successivt försämras, samt varit dotter till en far som gått bort i cancer, bidrar jag gärna med min erfarenhet som bollplank.
Är även volontär på Hjärtats Hus och är en aktiv Levande bok. Att se möjligheter istället för hinder, that's me!

parima.nassiri@hotmail.com

Johan Thureson

Jag är själv en Esther och mina "intensiva" kontakter med vården började augusti 2013 efter en svår trafikolycka.
Hade tidigare eget företag och var där delaktig på alla poster inom företaget. Jag tycker att helheten för familj och anhörig är viktig och är samtidigt allergisk mot "någon annan", "någon annans ansvar" m.m.

johan.thure@outlook.com

Jenny Nyström

Jag ingår i nätverket Levande bibliotek. Arbetar som kommunikatör på Trafikverket där jag har ett tydligt målgruppsfokus och ett coachande arbetssätt är centralt. Jag har 20- års ”erfarenhet” av cancervård, då jag lever med en kronisk form av leukemi, KML. Jag känner starkt engagemang för människors utveckling, både individuellt och i grupp och är ett av bollplanken i ESTHER förbättringscoachutbildning 2022-23.

jenny.nystrom@trafikverket.se

Elsa Ask

elsa.ask@telia.com

Christina Wandt

c@wdt.se