Navigera till sidans huvudinnehåll

Bollplank

Bollplanket är patient/brukarrepresentanter eller anhöriga som hjälper ESTHER-förbättringscoacher på deras väg till examen. De delar med sig av sina erfarenheter av vården samt ser till att fokus hamnar på Esther.

Marie Winald Karlström

Hjärtopererad som sexåring och mamma till två barn, varav ett med Downs syndrom och ett svårt hjärtfel. Döden har alltid gått vid min sida, så jag har fått lära mig att ta ansvar för mina känslor, hantera och bearbeta många svåra situationer. Sedan snart 30 år tillbaka föreläser jag om vad som krävs för att kunna må hållbart bra, vilket är viktigt när man leder en grupp eller föreläser. Jag coachar även andra som vill föreläsa. Utbildad i musik och skrivande, 50 års scenvana.

Mer information om Marie Winald Karlström - www.modigamia.se

Inger Norrlin

Senior med erfarenhet av svår smärta på grund av kronisk ledsjukdom. Mitt i livet tog det stopp. Efter dryga 35 år, har jag samlat på mig erfarenhet och kunskap om vad och hur min kropp fungera. Medicinsk utveckling och utbytbara leder har hjälpt mig till ett aktivt och positivt liv. Mitt deltagande i Levande bibliotek sedan flera år som patientrepresentant, har också gett mig ökad kunskap och förståelse vid kontakter med vården.

in.norrlin@gmail.com

Parima Nassiri

Hur lever man med en synnedsättning? Hur tar man sig igenom tuffa stunder då en anhörig har cancer? Med över tio års erfarenhet av att leva med en synnedsättning som successivt försämras, samt varit dotter till en far som gått bort i cancer, bidrar jag gärna med min erfarenhet som bollplank.
Är även volontär på Hjärtats Hus och är en aktiv Levande bok. Att se möjligheter istället för hinder, that's me!

parima.nassiri@hotmail.com

Dag Jonasson

Deltar i Ethercoachutbildning. Sedan augusti 2023 medverkan i SKR:s förbättringsarbete när det gäller Nationell patientenkät (NPE). Ledamot av en vårdcentrals patientråd. Ledamot av Lindgården äldrecenters styrelse.
Medverkat i Qulturums (Jönköping University) förbättringsarbete ”Patientkontrakt/läkemedel”. Tidigare ledamot av SPF:s distriktsstyrelse. Tidigare ledamot av socialnämnd/äldrenämnd under flera mandatperioder. Arbetat inom skolan i olika befattningar under hela mitt yrkesliv. Nämndeman i Göta hovrätt 11 år. Född 1944.

dag.jonasson@bahnhof.se

Johan Thureson

Jag är själv en Esther och mina "intensiva" kontakter med vården började augusti 2013 efter en svår trafikolycka.
Hade tidigare eget företag och var där delaktig på alla poster inom företaget. Jag tycker att helheten för familj och anhörig är viktig och är samtidigt allergisk mot "någon annan", "någon annans ansvar" m.m.

johan.thure@outlook.com

Hampus Wallentinsson

hampus.wallentinsson@gmail.com

Gabriella Mathur

gabriella.mathur@vetlanda.se