Navigera till sidans huvudinnehåll

Esthers namnsdag

Det har blivit tradition att fira Esthers namnsdag den 31 mars. På vård- och omsorgsenheter och runt om i samhället, på bibliotek och i kyrkor ordnas aktiviteter, fika och underhållning för seniorer och andra intresserade och medarbetare i vård och omsorg.

Tips på förberedelser inför Esthers namnsdag (pdf)

Så här firar vi Esthers namnsdag 2022!
Hur kommer du fira med Esther 2024?
Skicka in vad du gör så uppdaterar vi hemsidan efterhand.

Nässjö kommun

På Linneagårdens dagverksamhet och Ingsbergsgårdens särskilda boende i Nässjö kommer det ordnas tipspromenad, grillning & musikunderhållning utomhus. Alla Esthrar kommer att få en ros med tillhörande kort "Du är värdefull".

Sävsjö kommun

Alla våra gäster/kunder/boende får en bakelse denna dagen (även de som har matdistribution). Samtidigt delar vi ut ett litet häfte på temat "Gemenskap i vardagen".

Vetlanda kommun

På särskilda boende kommer Esthers namnsdag att firas på olika sätt som aktiveringsledare tillsammans med övriga medarbetare och självklart Esther har kommit fram till. På ett boende kommer de att måla canvastavlor och sedan fira med Esthers bakelse. På ett annat boende ska Esthrar tävla i curling hela veckan och avsluta på fredagen med underhållningen och prisutdelning. Allt från femkamp, tipsrundor, bingo båda små och stora underhållningar kommer att ske under veckan på övriga boende.
Kunder med matdistribution inom hemtjänsten kommer att serveras Estherbakelse. Klisterlappen som sitter på matlåda informerar om Esthers namnsdag. Bjuda och följa med Esther till närmaste aktivering för att förgylla Esthers dag.

Inom funktionshinder omsorgen ordnas olika aktiviteter som är anpassade till deras Esthrar och god fika såklart.

I Hemsjukvårds lokaler kommer vi att ha ett utställningsbord med mycket information om ESTHER:s nätverk samt roll ups som sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter kan ta del av och ge extra uppmärksamhet till Esther på hens dag.

Höglandssjukhuset Eksjö

Alla inneliggande patienter serveras en "ESTHER-bakelse" på namnsdagen och får ett namnsdagskort med information om vad ESTHER innebär.

Patienter på psykiatriska slutenvården i Eksjö ska få en ”lyxig” frukost, dans/gympa på förmiddagen, vara med och baka om man vill, och sedan bingo på eftermiddagen ☺️
Det blir också en workshop med patienterna med fokus på återhämtning.
Psykiatriska kliniken Höglandets öppen vård lanserar Återhämtningsguiden för dig som mår dåligt samt Återhämtningsguide för dig som står nära någon som mår dåligt samt erbjuder tipspromenad.

Jönköping

Firas på litteraturcirkeln med SPF öster i Jönköping! En Esther kommer att överraska med tårta för att fira Esthers namnsdag! Men också info material Vad är bäst för Eshter! 📖
Firas på Qulturum med tårta och information
Firas på Jönköping Academy med tårta och ESTHERworkshop

Aneby kommun

I Aneby har vi firat genom olika aktiviteter och även med lite extra gott till fika och middag.

Thimonscafé har också sålt lite extra bakelser för att uppmärksamma dagen.

Inom Sociala avdelningen har vi också delat ut Kvalitetspris 2021. Boendestödet, Rehabenheten och Daglig verksamhet inom Funktionshinderomsorgen får priset för sina utvecklingsarbete som under 2021 i god samverkan med andra, stärkt Esthers självständighet, delaktighet och känsla av sammanhang.