Navigera till sidans huvudinnehåll

Cosmic Taligenkänning (TIK), utbildningsfilmer

Här återfinns länkar till utbildningsfilmer gällande taligenkänning samt länk Nuance webbsida där man kan anmäla sig till deras utbildningswebbinar.

Inspirationsfilm för nya användare av TIK

En kort inspirationsfilm för nya användare. Den kan med fördel visas på APT eller liknande inför införande av TIK på enhet. 

Taligenkänning TIK Region Jönköpings län

Utbildningsfilmer, e-learning

E-learning filmer för användare av taligenkänning (TIK) hittar du i Cambios utbildningsmiljö.

Kurs: Taligenkänning (cambio.se)

För att logga in i utbildningsmiljön ska du inte skriva något användarnamn eller lösenord i den första inloggningsvyn, utan klicka istället på knappen Jönköping.

Inloggningsvy e-learning

Utbildningsfilm, ordlistansvarig

Den som är ordlistansvarig på enheten har även behörighet att gå in i Nuance Management center (NMC) som är ett adminstrationsgränssnitt där ord från ordlistor och autotexter kan delas med övriga användare på enheten. 

Utbildningsfilm för ordlistansvarig

Webbinar från Nuance + Microsoft

Leverantören av taligenkänning (TIK) erbjuder regelbundet kostnadsfria korta webbinar med olika tema för användare av TIK. Anmälan görs via leverantörens användarportal, se länk. I användarportalen finns även utbildningsmaterial samt tips och tricks.

Nuance, användarportal

Det material som återfinns i användarportalen kan dock skilja sig från den version av TIK som region Jönköpings län erbjuder.