Navigera till sidans huvudinnehåll

Sjukhusbiblioteken

På sjukhusbiblioteken i Region Jönköpings län kan du söka information om aktuell forskning, hälsa och sjukdomar, låna böcker och andra media. Biblioteken erbjuder ett stort urval medicinska tidskrifter och ett flertal databaser. Sjukhusbibliotek med en mera allmän inriktning finns på Värnamo sjukhus och Länssjukhuset Ryhov. De är öppna för såväl personal som patienter och anhöriga. Medicinsk biblioteksverksamhet finns på de tre sjukhusen samt vid den Odontologiska Institutionen. Vi ger service på distans till all personal i regionen. För nyheter om sjukhusbiblioteken följ taggen sjukhusbibliotek på intranätet.

Under våra bemannade öppettider finns oftast någon hos oss som kan hjälpa dig med att till exempel söka information till din artikel, rapport eller annat arbete. Ingen tidsbokning behövs.

När du behöver personlig handledning i informationssökning, referenshantering eller andra frågor kan du boka en bibliotekarie på en tid som passar dig. Vi tar emot handledningsuppdrag från anställda inom Region Jönköpings län.

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.

Läs om hur Region Jönköpings län hanterar personuppgifter

 

Behöver du hjälp att söka information? Vill du hitta aktuell kunskap inom ditt yrkes- eller forskningsområde eller läsa de senaste vetenskapliga artiklarna om en specifik diagnos eller behandling? Vi tar emot sökuppdrag från anställda inom Region Jönköpings län. Lämna sökuppdraget till oss genom att fylla i formuläret nedan så utförligt som möjligt. Vi hör av oss vid frågor och när vi har ett resultat. Det går också bra att ringa om du hellre vill det.

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser.

Läs om hur Region Jönköpings län hanterar personuppgifter