Navigera till sidans huvudinnehåll

Odontologiska Institutionens bibliotek

Odontologiska Institutionens bibliotek är ett forsknings- och utbildningsbibliotek för anställda vid Odontologiska Institutionen liksom all tandvårdspersonal i Region Jönköpings län. På biblioteket finns böcker inom bland annat tandvård, forskningsmetodik och psykologi men också i närliggande medicinska ämnen. Litteraturen för de olika odontologiska specialiteterna finns i respektive avdelnings seminarierum. All litteratur är sökbar i bibliotekskatalogen.

Ursäkta röran! Det byggs om på plan 6 på Rosenlunds vårdcentrum, men biblioteket är fortfarande tillgängligt. Gå in genom den vita dörren så finns böcker, tidskrifter och studieplatser kvar som tidigare, bara på lite mindre yta! Hittar du inte det du söker, hör av dig!
 

Kontaktuppgifter och öppettider

Rosenlunds vårdcentrum
Hermansvägen 5, plan 6
554 53 Jönköping

Postadress

Biblioteket
Odontologiska Institutionen
Box 1030
551 11 Jönköping
010-24 24 630
biblioteket.oi@rjl.se

Öppet med bemanning

Onsdag förmiddag finns personal i biblioteket.

Medarbetare

Annicka Johansson

Bibliotekskatalog och bibliotekskonto

I bibliotekskatalogen kan du söka böcker och andra medier på sjukhusbiblioteken i Region Jönköpings län. Med ett eget bibliotekskonto kan du reservera böcker, förlänga dina lån och få en översikt över dina reservationer och lån.

Bibliotekskatalogen & bibliotekskonto

E-biblioteket

E-biblioteket

Tidskrifter och publikationer

Tidskrifter

Ett antal odontologiska och medicinska vetenskapliga tidskrifter finns i prenumeration. De flesta är tillgängliga som e-tidskrifter.

Odontologiska Institutionens tidskrifter

I Publication Finder - sjukhusbibliotekens samlade bestånd av e-tidskrifter och e-böcker, hittar du bl.a. Caries Research, Journal of Clinical Orthodontics, Journal of Disabiblity and Oral Health, Orthodontics & Cranofacial Research och Periodontology 2000.
Publication Finder 

Tandläkare på Odontologiska Institutionen har också tillgång till Jönköpings Universitys e-resurser. Här finns t.ex. Acta Odontologica Scandinavica och Cranio. Kontakta OI:s bibliotek så hjälper vi dig att skaffa ett JU-konto. 
Jönköping University - Högskolebiblioteket

Odontologiska Institutionens äldre bestånd av tryckta odontologiska tidskrifter finns i Libris:
Odontologiska Institutionens bestånd i Libris


Publikationer från Odontologiska Institutionen i Jönköping

Aktuell forskning visar på ett allt klarare samband mellan oral hälsa och allmänhälsa. Forskningsområdet odontologi vid Odontologiska Institutionen är ett dynamiskt område där forskningen är patientnära och syftar till att förbättra vården för invånarna:
Forskning vid Odontologiska Institutionen